Het Centrum Seksueel Geweld voor professionals

Als professional kun je te maken krijgen met een slachtoffer van seksueel geweld. Heb je hier vragen over? Bel dan gerust het Centrum Seksueel Geweld bij jou in de buurt. Chatten met één van onze professionals kan ook.

Wat is de situatie?

Is de ongewenste seksuele ervaring afgelopen week gebeurd of was het langer geleden? Per situatie zijn er andere acties nodig voor de beste hulp. Lees meer over de verschillende situaties op de onderstaande pagina’s en bekijk de tips hoe je het beste kunt ondersteunen en/of bekijk onze e-module Helpen na seksueel geweld.

Hoe kom ik in contact?

Heb je hulp nodig, twijfel je of zit je met vragen? Dan kun je altijd anoniem en gratis met ons bellen, chatten of je kunt het contactformulier invullen. Buiten kantooruren kun je ons alleen bellen voor hulp binnen 7 dagen. Op zoek naar hulp na 7 dagen? Dan kun je ook het contactformulier invullen.

Het Centrum Seksueel Geweld in jouw regio

Kwaliteitscriteria

Het Centrum Seksueel Geweld werkt aan de hand van specifieke kwaliteitscriteria voor slachtoffers van acuut geweld en slachtoffers van niet-acuut seksueel geweld.

Jaarverslag

Het jaarverslag 2021 Landelijk Netwerk Centrum Seksueel Geweld is openbaar. Het verslag is hier te downloaden.

Informatiefolder

Het Centrum Seksueel Geweld heeft een folder voor zorgprofessionals. Wat kunt u doen bij een aanranding of verkrachting?