Centrum Seksueel Geweld Noord-Holland

Het Centrum Seksueel Geweld Noord-Holland (CSG) biedt dag en nacht hulp aan iedereen die kortgeleden (korter dan 8 dagen) een aanranding of verkrachting heeft meegemaakt. De bezoekerslocatie van Centrum Seksueel Geweld Noord-Holland is gevestigd in Hoofddorp.

Heb je een ongewenste seksuele ervaring meegemaakt?

De pagina waarop jij je nu bevindt geeft vooral informatie voor professionals. Heb je kortgeleden een ongewenste seksuele ervaring meegemaakt? Heb je direct hulp nodig, twijfel je of heb je vragen? Dan kun je altijd gratis met ons bellen of chatten. We zijn 24/7 telefonisch bereikbaar. Lees meer over wat je kunt doen en wat je kunt verwachten na het meemaken van seksueel geweld op de onderstaande pagina’s.

Over ons

Het doel van het CSG Noord-Holland is slachtoffers van seksueel geweld zo snel mogelijk goede en gerichte zorg te bieden. Een slachtoffer van een aanranding of verkrachting heeft lichamelijke en psychische hulp nodig. Ook is informatie nodig om een besluit te kunnen nemen over het al dan niet doen van aangifte. Het Centrum Seksueel Geweld Noord-Holland maakt dit mogelijk.

Verschillende hulpverleners werken binnen het CSG Noord-Holland samen, zowel medische als psychologische en forensische zorg. De samenwerking tussen artsen, forensisch verpleegkundigen, casemanagers en politie binnen het centrum voorkomt dat slachtoffers iedere keer opnieuw hun verhaal moeten doen en op verschillende plekken hulp moeten zoeken. Een adequate eerste opvang door professionals verkleint het risico op medische problemen en psychische klachten zoals een posttraumatische stressstoornis. Het CSG Noord-Holland is er voor alle vrouwen en mannen, meisjes en jongens van alle leeftijden die kort geleden een aanranding of verkrachting hebben meegemaakt. Slachtoffers van seksueel geweld dat langer geleden plaatsvond, worden ook geholpen. Ook als slachtoffers nog twijfelen of geen politiebemoeienis willen, kunnen zij hulp krijgen van het CSG Noord-Holland.

Documenten

Hoe kom ik in contact?

Neem als professional direct contact op met CSG Noord-Holland via:

Tel: 088-8006262 (binnen kantooruren en voor professionals)

E-mail: Noord-Holland@centrumseksueelgeweld.nl (voor niet acute zaken en voor professionals).

Neem contact met ons op

Vul het onderstaande contactformulier alleen in wanneer je niet direct hulp nodig hebt.

Direct hulp nodig? Bel snel 0800-0188

    Onze regionale partners: