Centrum Seksueel Geweld Rotterdam

Slachtoffers die kortgeleden een ongewenste seksuele ervaring, zoals aanranding of verkrachting, hebben meegemaakt kunnen terecht bij het Centrum Seksueel Geweld Rotterdam voor medische en psychologische zorg en forensisch onderzoek. Het Centrum Seksueel Geweld Rotterdam is er voor slachtoffers uit gemeenten in Rotterdam-Rijnmond, de Drechtsteden en de Zuid-Hollandse eilanden. De bezoekerslocatie van Centrum Seksueel Geweld Rotterdam is gevestigd in Rotterdam.

Vanwege het coronavirus voert de CSG Rotterdam (gevestigd in het pand van de GGD Rotterdam-Rijnmond) de dienstverlening zoveel mogelijk coronaproof uit.

Heb je een ongewenste seksuele ervaring meegemaakt?

De pagina waarop jij je nu bevindt geeft vooral informatie voor professionals. Heb je kortgeleden een ongewenste seksuele ervaring meegemaakt? Heb je direct hulp nodig, twijfel je of heb je vragen? Dan kun je altijd gratis met ons bellen of chatten. We zijn 24/7 telefonisch bereikbaar. Lees meer over wat je kunt doen en wat je kunt verwachten na het meemaken van seksueel geweld op de onderstaande pagina’s.

Over ons

Het Centrum Seksueel Geweld Rotterdam (CSG) biedt hulp aan iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt en hierdoor klachten ondervindt. Het doel is om zo snel mogelijk goede en gerichte zorg te bieden. Wij zijn er voor slachtoffers van seksueel geweld dat kortgeleden heeft plaatsgevonden, maar ook van langer geleden.
Slachtoffers die geen aangifte willen doen of bemoeienis van de politie willen, kunnen ook bij het CSG Rotterdam terecht.

Werkwijze
Een casemanager die gespecialiseerd is in het onderwerp seksueel geweld, ziet maximaal zes maanden erna toe op het proces. Het centrum is gevestigd in de GGD Rotterdam-Rijnmond aan de Schiedamsedijk 95 in Rotterdam.
Het CSG Rotterdam is voor iedereen van 0 tot 100+ jaar, ongeacht geslacht, religie, culturele achtergrond of nationaliteit. Kinderen tot en met 15 jaar kunnen terecht bij het Erasmus MC, bij het Goofy-spreekuur. Dit spreekuur is een speciaal spreekuur voor kinderen die iets vervelends, schokkends hebben meegemaakt en als gevolg daarvan lichamelijke en/of emotionele klachten hebben gekregen. Vanaf 16 jaar kun je bij het Centrum Seksueel Geweld aan de Schiedamsedijk 95 terecht.

Ondersteuning in de regio
Het Centrum Seksueel Geweld Rotterdam is er voor slachtoffers uit de gemeenten:
Alblasserdam, Albrandswaard, Barendrecht, Binnenmaas, Brielle, Capelle aan den IJssel,
Cromstrijen, Dordrecht, Goeree Overflakkee, Hellevoetsluis, Hardinxveld-Giessendam,
Hendrik Ido Ambacht, Korendijk, Krimpen a/d IJssel, Lansingerland, Maassluis,
Molenlanden, Nissewaard, Oud-Beijerland, Papendrecht, Ridderkerk, Rotterdam (ook Hoek
van Holland, Hoogvliet, Pernis en Rozenburg), Schiedam, Sliedrecht, Strijen, Vlaardingen,
Westvoorne en Zwijndrecht.

Partners
Het Centrum Seksueel Geweld Rotterdam werkt samen met onder andere Slachtofferhulp
Nederland, Erasmus MC, Gemeente Rotterdam, Politie Rotterdam, Forensisch Artsen
Rotterdam-Rijnmond (FARR), Openbaar Ministerie en Forensische Opsporing.

Hoe kom ik in contact?

Neem als professional direct contact met CSG Rotterdam op:

  • Voor vragen over slachtoffers t/m 15 jaar: Team Goofy, via 010-7041411 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag, van 8.00 – 17.00 uur).
  • Voor vragen over slachtoffers vanaf 16 jaar: CSG Rotterdam, via 06-41312080 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag, van 8.00 – 17.00 uur)

 

Voor niet-acute zaken kun je mailen naar Rotterdam@centrumseksueelgeweld.nl.

Neem contact met ons op

Vul het onderstaande contactformulier alleen in wanneer je niet direct hulp nodig hebt.

Direct hulp nodig? Bel snel 0800-0188

    Onze regionale partners: