Bel 0800-0188
Gratis (en anoniem)
Chat met CSG
Gratis (en anoniem)

Vlogs over seksueel misbruik

Het Centrum Seksueel Geweld ontwikkelde diverse vlogseries over seksueel misbruik. In deze korte video’s geven we antwoorden op veelgestelde vragen over dit onderwerp. Klik op de titels om de vlogs te bekijken.

Als iemand aan je lichaam heeft gezeten en dat vond je niet oké, dan noemen we dat seksueel misbruik. Wat kun je doen als dit gebeurt? En hoe kan het dat je in de war bent en dat je je schuldig voelt? In deze vlogs leggen we dit uit.

Iedere zorgprofessional komt in zijn of haar werk in aanraking met seksueel misbruik van kinderen: hetzij bij kinderen zelf, hetzij bij volwassenen die als gevolg van deze traumatische ervaringen in hun kindertijd op latere leeftijd hulp zoeken. In deze korte video’s van maximaal twee minuten, worden antwoorden op veel gestelde vragen over seksueel misbruik bij kinderen gegeven.

Wat is seksueel misbruik? Wat kan je doen als je seksueel misbruikt wordt en wie kan je helpen? Wat kun je doen om je te beschermen tegen seksueel misbruik? Deze vragen beantwoorden we in deze vlogserie speciaal voor personen met een verstandelijke beperking.

Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 6 kinderen seksueel misbruik meemaakt. Gemiddeld zit in iedere klas (PO) 1 leerling die seksueel wordt misbruikt. Leerkrachten hebben een belangrijke functie als het gaat om het signaleren van en handelen bij seksueel misbruik van hun leerlingen.

Ervaringsverhalen

Brieneke werd als kind jaren lang seksueel misbruikt door haar vader.
Lees hier het verhaal van Brieneke.