Centrum Seksueel Geweld Limburg

Slachtoffers van seksueel geweld (aanranding of verkrachting) kunnen bij het Centrum Seksueel Geweld Limburg terecht voor medische, forensische en psychologische hulp.

Heb je een ongewenste seksuele ervaring meegemaakt?

De pagina waarop jij je nu bevindt geeft vooral informatie voor professionals. Heb je kortgeleden een ongewenste seksuele ervaring meegemaakt? Heb je direct hulp nodig, twijfel je of heb je vragen? Dan kun je altijd gratis met ons bellen of chatten. We zijn 24/7 telefonisch bereikbaar. Lees meer over wat je kunt doen en wat je kunt verwachten na het meemaken van seksueel geweld op de onderstaande pagina’s.

Over ons

Om goede zorg te bieden wordt er door verschillende hulpverleners samengewerkt. De acute zorg voor het slachtoffer wordt gegeven op de spoedeisende hulp (SEH) van het Maastricht UMC+, waar een speciaal ingerichte kamer is voor de slachtoffers. Bij binnenkomst zal er een, specifiek forensisch getrainde, verpleegkundige het slachtoffer gedurende het gehele bezoek bijstaan. Ook regelt deze verpleegkundige de overdracht naar de casemanagers van Xonar die de eerste psychosociale nazorg zullen opstarten. Zo zorgen wij ervoor dat het slachtoffer niet vaker dan noodzakelijk zijn of haar verhaal hoeft te doen.

Ook zijn wij bereikbaar voor slachtoffers waarbij het geweld langer geleden heeft plaatsgevonden.

Iedereen die last heeft van een nare seksuele ervaring kan bellen. Of je nu kind, jongere of volwassene, een man, vrouw of transgender, LHBT of hetero bent, inwoner van Limburg of toerist, dat maakt niks uit. Wij staan voor je klaar!

Coördinator van het Centrum Seksueel Geweld Limburg is Vivian Smeets.

Hoe kom ik in contact?

Neem als professional direct contact op met CSG Limburg via:

Tel: 088-1191888
E-mail: Limburg@centrumseksueelgeweld.nl (voor niet acute zaken).

Neem contact met ons op

Vul het onderstaande contactformulier alleen in wanneer je niet direct hulp nodig hebt.

Direct hulp nodig? Bel snel 0800-0188

    Onze regionale partners: