Centrum Seksueel Geweld Amsterdam-Amstelland

Voor het Centrum Seksueel Geweld Amsterdam-Amstelland werken verschillende organisaties samen om slachtoffers van seksueel geweld de best mogelijke zorg te bieden. Wij zijn 24/7 bereikbaar.  Professionals kunnen ons bellen om iemand aan te melden, maar ook  voor informatie en advies. De bezoekerslocatie van Centrum Seksueel Geweld Amsterdam-Amstelland is gevestigd in Amsterdam.

Heb je een ongewenste seksuele ervaring meegemaakt?

De pagina waarop jij je nu bevindt geeft vooral informatie voor professionals. Heb je kortgeleden een ongewenste seksuele ervaring meegemaakt? Heb je direct hulp nodig, twijfel je of heb je vragen? Dan kun je altijd gratis met ons bellen of chatten. We zijn 24/7 telefonisch bereikbaar. Lees meer over wat je kunt doen en wat je kunt verwachten na het meemaken van seksueel geweld op de onderstaande pagina’s.

Over ons

Het Centrum Seksueel Geweld Amsterdam-Amstelland biedt hulp aan iedereen die last heeft van een ongewenste seksuele ervaring. Wij zijn er voor iedereen van 0 tot 100+, man, vrouw, transgender, inwoner van Amsterdam-Amstelland, toerist, expat of iemand zonder papieren. Je kan bij ons terecht. De hulp die wij bieden is verschillend voor mensen die binnen 7 dagen bij ons komen of daarna.

Wanneer iemand die je helpt korter dan 7 dagen geleden seksueel geweld heeft meegemaakt is het belangrijk om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Het liefst zelfs binnen 72 uur. Snel handelen is essentieel! In de acute fase kunnen nog sporen worden  veilig gesteld, zwangerschap of HIV kan voorkomen worden en goede opvang kan psychische klachten verminderen.
Mensen die in de acute fase bij  het CSG aangemeld worden krijgen een persoonlijke casemanager toegewezen. Bij volwassenen is dit een speciaal hiervoor getrainde forensisch verpleegkundige van de GGD, voor kinderen is het een psycholoog van Levvel. Alle casemanagers zijn vrouwen. Deze casemanager is een persoonlijk begeleider die samen met het slachtoffer kijkt welke medische, forensische, psychologische en juridische hulp iemand nodig heeft. Wij betrekken de zedenpolitie alleen als jouw cliënt dat wil.

Wie langer dan 7 dagen geleden iets heeft meegemaakt wordt in eerste instantie telefonisch te woord gestaan. Getrainde hulpverleners zijn tijdens kantooruren beschikbaar voor vragen. Zij kunnen bijvoorbeeld helpen met het vinden van een verwijzing voor medische zorg, traumatherapie of een slachtoffer advocaat. Voor jongeren tot 23 jaar wordt overbruggende zorg geboden door Qpido. Zij kunnen een jongere face-to-face begeleiding geven.

Het Centrum Seksueel Geweld Amsterdam-Amstelland is een samenwerkingsverband van de GGD Amsterdam, Veilig Thuis, Amsterdam UMC, OLVG, BRight GGZ Jeugd en Gezin, Levvel, Arq Centrum ‘45, Slachtofferhulp Nederland, Qpido, Politie en Openbaar Ministerie en is mogelijk gemaakt door de gemeenten Amsterdam, Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel, Uithoorn.

Vera Schüller is de netwerkcoördinator van het CSG Amsterdam-Amstelland.

Documenten

Hoe kom ik in contact?

Neem als professional direct contact op met CSG Amsterdam-Amstelland via:

Tel: 020-5555888
E-mail: amsterdam-amstelland@centrumseksueelgeweld.nl (alleen voor niet acute zaken).

Neem contact met ons op

Vul het onderstaande contactformulier alleen in wanneer je niet direct hulp nodig hebt.

Direct hulp nodig? Bel snel 0800-0188

    Onze regionale partners: