0800-0188 is wat je belt bij seksueel geweld

0800-0188. Dit is wat je belt bij seksueel geweld

Wij zijn Centrum Seksueel Geweld. Hopelijk heb je ons niet nodig. Maar weet dat we er zijn na een nare seksuele ervaring. Zet nu ons nummer in je telefoon: 0800-0188. Want dit is wat je belt bij Seksueel Geweld.


Altijd bij de hand. Zet 0800-0188 in je mobiel!

0800-0188 in je telefoon.
Waarom zou je dat doen?

Bijna iedereen denkt: dat overkomt mij niet. Toch kan iedereen slachtoffer worden van een nare seksuele ervaring. Daarom is het belangrijk dat jij weet waar je naartoe belt als jij – of iemand uit jouw omgeving – een nare seksuele ervaring meemaakt. Sla het nummer 0800-0188 op in je mobiel – dit kost je minder dan een minuut – en je hebt ‘ons’ altijd bij de hand. Wij zijn er voor jou als het nodig is.

Waarom is het belangrijk om direct 0800-0188 te bellen na een nare seksuele ervaring?

Als je binnen zeven dagen hulp zoekt bij het Centrum Seksueel Geweld, liefst binnen 72 uur, kunnen we je het beste helpen. Je hebt binnen deze tijd betere kans op psychisch herstel, op het voorkomen van zwangerschap en geslachtsziekten en op het veiligstellen van sporen. Dit laatste maakt de kans om de pleger te vinden groter.

Hoe werkt het Centrum Seksueel Geweld?

Bij het Centrum Seksueel Geweld werkt een team van artsen, verpleegkundigen, politie en andere hulpverleners samen om slachtoffers van seksueel geweld de hulp te bieden die ze nodig hebben. We bieden forensische, medische en psychische hulp.

'Sinds een vriendin werd verkracht heb ik dit nummer standaard in mijn mobiel' - Danique

Het Centrum Seksueel Geweld is er voor jou!

Heb jij een nare seksuele ervaring meegemaakt en heb je hulp of advies nodig? Neem dan contact op met het Centrum Seksueel Geweld. Check hieronder wat jij in jouw geval het beste kunt doen. Onze professionals staan voor jou klaar.

0800-0188. Binnen één minuut in jouw mobiel.

Wat is seksueel geweld?

Seksueel geweld is een term die gebruikt wordt voor alle seksuele handelingen die iemand gedwongen moet uitvoeren, ondergaan of zien. Seksueel geweld kan zowel online als offline plaatsvinden. Lees meer over aanranding, verkrachting, seksueel misbruik, online seksueel geweld.

Feiten en cijfers over seksueel geweld

Ben je benieuwd naar meer cijfers over seksueel geweld? Download dan hieronder onze factsheet.

Tips voor ouders

Als bekend wordt dat je kind (vermoedelijk) seksueel misbruik heeft meegemaakt, dan staat je leven even helemaal op de kop. Toch kunnen ouders en verzorgers juist in deze fase veel doen voor hun kind. Het Centrum Seksueel Geweld geeft daarom enkele adviezen in het document ‘Tips voor ouders en verzorgers’.

Na het meemaken van een nare seksuele ervaring is het belangrijk dat je zo snel mogelijk contact opneemt met het Centrum Seksueel Geweld. Hoe eerder je belt, hoe beter we je kunnen helpen. Iva Bicanic vertelt je hier in deze video meer over. Deze vlog is onderdeel van een serie waarin professionals van verschillende organisaties vertellen over de gevolgen van seksueel geweld. Bekijk alle vlogs.

'Ik weet dat ik met dit nummer het verschil kan maken in het leven van iemand anders' - Jason

'Wij zijn er als jij ons nodig hebt - voor jezelf óf voor iemand anders'

‘Jaarlijks zoeken zo’n tienduizend slachtoffers hulp bij het Centrum Seksueel Geweld via het nummer 0800-0188. Dat is slechts het topje van de ijsberg, want in ons land worden elk jaar 100.000 mensen slachtoffer van een vorm van (online) seksueel geweld.

Dit zijn schokkende cijfers. Ook omdat we weten dat de impact van seksueel geweld zo groot is. De helft van de slachtoffers loopt zo ernstig vast dat een “normaal” leven onmogelijk wordt. Denk aan lichamelijke en mentale problemen, maar ook werkloosheid, schulden, relatieproblemen en verslaving. Daarnaast maakt de helft van de slachtoffers opnieuw seksueel geweld mee als het eerste misbruik onverwerkt blijft.

Het is daarom van groot belang dat mensen weten dat je na het meemaken van een traumatische seksuele ervaring bij het CSG terecht kunt voor hulp en advies. We willen ons landelijke telefoonnummer 0800-0188 in ieders telefoon krijgen, en laten weten dat we er voor je zijn als je ons nodig hebt.’

Iva Bicanic – Centrum Seksueel Geweld


0800-0188. Dit is wat je belt bij seksueel geweld.

Hulp of advies nodig?

Heb jij een nare seksuele ervaring meegemaakt en heb je hulp of advies nodig? Neem dan contact op met het Centrum Seksueel Geweld

Zij vertellen hun verhaal


Renald
werd als jongen misbruikt door de leider van zijn voetbalteam.

Brieneke werd als kind jaren lang seksueel misbruikt door haar vader.

Mike kreeg te maken met online seksueel misbruik door een volwassen man.

Vera maakte in haar jeugd twee keer een nare seksuele ervaring mee.

Klik op de foto’s om de verhalen te lezen.

Het Centrum Seksueel Geweld bevindt zich in alle regio’s van Nederland. Er is dus altijd hulp in de buurt.

Direct hulp nodig? Bel snel 0800-0188