Aanranding

Aanranding betekent: ongewenst seksueel aangeraakt worden of gedwongen worden geslachtsdelen van iemand anders aan te raken.

Het kan zijn dat je in eerste instantie instemt met seksueel contact, maar dat je van gedachten verandert. Je mag dan aangeven dat je wilt stoppen. Raakt iemand je dan toch nog ongewenst aan of word je gedwongen om de geslachtsdelen van die persoon aan te raken, dan is dat aanranding.

Iedereen kan slachtoffer worden van aanranding. Of je nu jong bent of oud, jongen of meisje, man, vrouw of genderneutraal. Iedereen die een aanranding heeft meegemaakt, kan voor hulp terecht bij het Centrum Seksueel Geweld. Aanranding is strafbaar. Als jij dat wilt kun je aangifte doen bij de politie.

Wat is aanranding?

Aanranding betekent: ongewenst seksueel aangeraakt worden of gedwongen worden geslachtsdelen van iemand anders aan te raken.

Wanneer ben je aangerand?
Je bent aangerand als je gedwongen op een seksuele manier bent aangeraakt of gedwongen bent de geslachtsdelen van iemand anders aan te raken.

Ik ben aangerand
Als je bent aangerand kun je voor hulp contact opnemen met het Centrum Seksueel Geweld via 0800-0188. Neem het liefst binnen zeven dagen contact op met het Centrum Seksueel Geweld. Binnen die tijd kunnen wij jou het beste helpen. Is de aanranding langer dan zeven dagen geleden? Ook dan mag je natuurlijk contact opnemen met het Centrum Seksueel Geweld.

Is aanranden strafbaar?
Aanranding is strafbaar. Als jij dat wilt kun je aangifte doen bij de politie.

Heb je een ongewenste seksuele ervaring meegemaakt?

Heb je kortgeleden een ongewenste seksuele ervaring meegemaakt? Heb je direct hulp nodig, twijfel je of heb je vragen? Dan kun je altijd gratis met ons bellen of chatten. We zijn 24/7 telefonisch bereikbaar. Lees meer over wat je kunt doen en wat je kunt verwachten na het meemaken van seksueel geweld op de onderstaande pagina’s.