Bel 0800-0188
Gratis (en anoniem)
Chat met CSG
Gratis (en anoniem)

Chat met het Centrum Seksueel Geweld

Heb jij een nare seksuele ervaring meegemaakt? Heb jij hulp nodig of zit je met vragen? Het Centrum Seksueel Geweld kan je helpen. Onze hulpverleners staan voor je klaar.

Iedereen die een nare seksuele ervaring heeft meegemaakt kan terecht op de chat van het Centrum Seksueel Geweld. Je kunt je verhaal delen met onze hulpverleners. Zij geven jou informatie en helpen je als jij dat wilt. Twijfel je of je met jouw probleem wel bij de chat terecht kunt? Stel gewoon je vraag. Onze hulpverleners staan je altijd te woord.

Let op: Heb je minder dan zeven dagen geleden een nare seksuele ervaring meegemaakt? Dan raden we je aan om zo snel mogelijk te bellen met het Centrum Seksueel Geweld: 0800-0188.

Openingstijden

Je kunt (anoniem) chatten met ons op de volgende tijden:

Maandag t/m vrijdag van 16.00 – 06.00 uur

Zaterdag en zondag van 20.00 – 06.00 uur

Feestdagen van 20.00 – 06.00 uur

Hoe werkt de chat?

Je kunt via deze link inloggen met een naam en een wachtwoord. Dit hoeft niet je eigen naam te zijn. Als je bent aangemeld, kun je chatten met onze hulpverleners. Je kunt je verhaal delen of vragen stellen. Samen met jou kijken we wat we voor jou kunnen betekenen. Je hebt ook de mogelijkheid om een anoniem account aan te maken. Met een account kun je altijd je chatgesprekken en informatie die je van ons krijgt teruglezen.

Onthoud je wachtwoord goed. We versturen om veiligheidsredenen geen nieuwe wachtwoorden. Als je je wachtwoord bent vergeten moet je een nieuw account aanmaken.

Goed om te weten:

  • Jouw verhaal en vragen worden vertrouwelijk behandeld
  • De chat bevindt zich in een beveiligde omgeving.
  • Je chat met professionele hulpverleners die gespecialiseerd zijn in seksueel geweld.
  • Chatten kan anoniem. We kunnen je ook helpen zonder dat we weten wie je bent. 
  • Je kunt met ons chatten als het seksueel geweld kort of langer geleden heeft plaats gevonden.
  • Chatten kan vanaf jouw eigen veilige plek en in stilte. Niemand hoeft te weten dat jij op dat moment aan het chatten bent.
  • Je kunt je chatgesprekken op een later moment weer inkijken. Zo hoef je belangrijke informatie niet te onthouden en kun je teruglezen wat jij en onze professional hebben besproken.
  • Lees meer informatie over o.a. onze werkwijze, anonimiteit en privacy in ons ‘informatie en privacydocument

Welke hulp kun je verwachten?

We gaan met je in gesprek en afhankelijk van jouw situatie bieden wij de hulp die jij nodig hebt. Het kan zijn dat je genoeg hebt aan een paar chatgesprekken waarin je informatie en tips krijgt. Soms is er meer nodig. We verwijzen je dan door naar het regionale Centrum Seksueel Geweld bij jou in de buurt. Het Centrum Seksueel Geweld (CSG) is gespecialiseerd in de hulp aan slachtoffers die een aanranding of verkrachting hebben meegemaakt.

Liever iemand bellen?

Wil je liever bellen? Dat kan. Je kunt ons 24/7 bereiken op 0800-0188 als de aanranding of verkrachting de afgelopen week is gebeurd. Is het langer geleden, dan word je de eerstvolgende werkdag teruggebeld.

Bellen en chatten met ons is gratis.