Justin Bieber eist 20 miljoen dollar van de twee jonge vrouwen die hem vorige week hebben beschuldigd van seksueel misbruik. 10 miljoen per stuk. Volgens de aanklacht die hij tegen de twee vrouwen heeft ingediend, beschuldigt hij hen ervan een ‘bedrieglijk plan te hebben beraamd om aandacht en beroemdheid te genereren door kwaadwillend verachtelijke, ronduit onjuiste, verzonnen, lasterlijke aantijgingen te posten’.

Is het handig dat beroemdheden op die manier reageren op aantijgingen van grensoverschrijdend gedrag? ELLE schreef er een artikel over.

Beroemde mensen, zeker iemand met de macht van Bieber, zouden anders moeten reageren op dit soort aantijgingen vindt ook Iva Bicanic, klinisch psycholoog van het UMC Utrecht en Centrum Seksueel Geweld. ‘Je ziet nu vaak dat dit soort zaken in de media worden uitgevochten. Trial by media noem je dat. En in zo’n situatie kan zowel de verdachte als het slachtoffer aan de schandpaal genageld worden. Mensen of carri√®res worden kapotgemaakt, zonder enig hard bewijs.

Heb jij een nare seksuele ervaring meegemaakt en heb je hulp nodig?

Heb jij zelf een nare seksuele ervaring meegemaakt en heb je hulp nodig? Bel of chat dan met het Centrum Seksueel Geweld.

Als je binnen zeven dagen hulp zoekt bij het Centrum Seksueel Geweld, liefst binnen 72 uur, kunnen we je het beste helpen. Je hebt binnen deze tijd betere kans op psychisch herstel, op het voorkomen van zwangerschap en geslachtsziekten en op het veiligstellen van sporen. Dit laatste maakt de kans om de pleger te vinden groter.

Bellen kan via 0800-0188. Chatten doe je hier. Onze artsen, verpleegkundigen en hulpverleners werken samen om jou de zorg te geven die je nodig hebt.

Klik hier voor meer informatie over het Centrum Seksueel Geweld.