Wat kun jij doen na seksueel geweld?

0800-0188: Dit is wat je belt bij seksueel geweld!

Misschien heb jij zelf een nare seksuele ervaring meegemaakt of een goede bekende van je, zoals een studiegenoot. Lees op deze pagina wat jij voor jezelf én iemand anders kunt betekenen. Er is in ieder geval al één ding wat jij kunt doen: zet ons nummer 0800-0188 in je telefoon. Hopelijk heb je ons niet nodig, maar weet dat we er voor jou en je naasten zijn na een nare seksuele ervaring.


Altijd bij de hand. Zet 0800-0188 in je mobiel!

0800-0188 in je telefoon.
Waarom zou je dat doen?

Bijna iedereen denkt: dat overkomt mij niet. Toch kan iedereen slachtoffer worden van een nare seksuele ervaring. Daarom is het belangrijk dat jij weet waar je naartoe belt als jij – of iemand uit jouw omgeving – een nare seksuele ervaring meemaakt. Sla het nummer 0800-0188 op in je mobiel – dit kost je minder dan een minuut – en je hebt ‘ons’ altijd bij de hand. Wij zijn er voor jou als het nodig is.

Waarom is het belangrijk om direct 0800-0188 te bellen na een nare seksuele ervaring?

Als je binnen zeven dagen hulp zoekt bij het Centrum Seksueel Geweld, liefst binnen 72 uur, kunnen we je het beste helpen. Je hebt binnen deze tijd betere kans op psychisch herstel, op het voorkomen van zwangerschap en geslachtsziekten en op het veiligstellen van sporen. Dit laatste maakt de kans om de pleger te vinden groter.

Hoe werkt het Centrum Seksueel Geweld?

Bij het Centrum Seksueel Geweld werkt een team van artsen, verpleegkundigen, politie en andere hulpverleners samen om slachtoffers van seksueel geweld de hulp te bieden die ze nodig hebben. We bieden forensische, medische en psychische hulp.

Als iemand je vertelt dat hij/zij/hen seksueel misbruik heeft meegemaakt, kan dat erg confronterend zijn. Maar weet ook dat jij veel kunt doen om de ander te helpen. Bijvoorbeeld: zonder oordeel luisteren. Het Centrum Seksueel Geweld geeft je meer tips via de button hieronder.

Zij vertellen hun verhaal

Sterre werd na een avond stappen verkracht door een bekende.

Mike kreeg te maken met online seksueel misbruik door een volwassen man.

Brieneke werd als kind jaren lang seksueel misbruikt door haar vader.

Ellemijn werd verkracht door een onbekende man.

Klik op de foto’s om de verhalen te lezen.

Het Centrum Seksueel Geweld is er voor jou!

Heb jij een nare seksuele ervaring meegemaakt en heb je hulp of advies nodig? Neem dan contact op met het Centrum Seksueel Geweld. Check hieronder wat jij in jouw geval het beste kunt doen. Onze professionals staan voor jou klaar.

Feiten en cijfers over seksueel geweld bij studenten

Waarom is het belangrijk om hulp te zoeken?

Na het meemaken van een nare seksuele ervaring is het belangrijk dat je zo snel mogelijk contact opneemt met het Centrum Seksueel Geweld. Hoe eerder je belt, hoe beter we je kunnen helpen. Iva Bicanic vertelt je er in deze video meer over.

Praat met een hulpverlener bij jou op de onderwijsinstelling

Studentdecaan Patrick: ‘Wij zoeken samen met jou naar een oplossing’

‘Als je een nare seksuele ervaring hebt meegemaakt, kun je daar nog lange tijd last van ondervinden. Bijvoorbeeld tijdens je studie. Denk aan concentratieproblemen, slapeloosheid of angsten. Ook praktische zaken kunnen parten spelen. Bijvoorbeeld het volgen van therapie tijdens je college’s. Het is goed om dit soort dingen te bespreken met de beschikbare professionals bij jou op de onderwijsinstelling. Wij zoeken samen met jou naar een oplossing en ondersteunen je waar nodig.’
Patrick Vandermeiren – studentendecaan

Wil jij zelf aan de slag met deze campagne? Dat mag! Via de knop hieronder download je direct alle campagnematerialen. Goed om te weten: Deze campagne is ook vertaald in het Engels.
Ga hier naar de Engelse pagina
.

Hulp of advies nodig?

Heb jij een nare seksuele ervaring meegemaakt en heb je hulp of advies nodig? Neem dan contact op met het Centrum Seksueel Geweld