Bel 0800-0188
Gratis (en anoniem)
Chat met CSG
Gratis (en anoniem)

LHBTIQ+

Het Centrum Seksueel Geweld is er voor jou!

Iedereen kan te maken krijgen met seksueel geweld, ongeacht leeftijd, genderidentiteit of seksuele voorkeur. Het Centrum Seksueel Geweld is er ook voor lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender, intersekse en queer-personen!

Wij bieden professionele hulp aan iedereen die kortgeleden een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt.

Hoe kom ik in contact?

Heb je direct hulp nodig, twijfel je of zit je met vragen? Dan kun je altijd gratis met ons bellen of chatten. Wij zijn 24/7 telefonisch bereikbaar. Bel 112 als elke seconde telt.

Hulp zoeken na seksueel geweld kan extra lastig zijn als je lesbisch, homo, biseksueel, transgender, intersekse of queer bent. Misschien geldt voor jou dat:

Wat jou is overkomen is niet jouw schuld!

Zoek binnen 7 dagen hulp

Als je binnen zeven dagen hulp zoekt bij het Centrum Seksueel Geweld, liefst binnen 72 uur, kunnen we je het beste helpen. Je hebt binnen deze tijd betere kans op psychisch herstel, op het voorkomen van zwangerschap en geslachtsziekten en op het veiligstellen van sporen. Dit laatste maakt de kans om de pleger te vinden groter.

Heb jij hulp nodig?

Heb je direct hulp nodig, twijfel je of zit je met vragen? Dan kun je altijd gratis met ons bellen of chatten. Bel 112 als elke seconde telt.

 • Is het korter dan 7 dagen geleden?chevron-upChevron up

  Wij zijn dag en nacht bereikbaar voor iedereen die kortgeleden een aanranding of verkrachting heeft meegemaakt. Binnen 7 dagen na het seksueel geweld kunnen wij het meeste voor jou doen. Probeer daarom zo snel mogelijk te bellen.

 • Is het langer dan 7 dagen geleden?chevron-upChevron up

  Je kunt ons ook bellen of chatten over een nare ervaring van langer geleden of als je twijfelt of jouw ervaring wel seksueel geweld was. Voor deze en andere vragen zijn we tijdens kantooruren bereikbaar.

 • Respectchevron-upChevron up

  Misschien is het voor jou extra moeilijk om hulp te zoeken na seksueel geweld. Mogelijk heb je al te maken gehad met homofobie of transfobie toen je hulp probeerde te zoeken. Wij behandelen iedereen die ons belt met respect en persoonlijke aandacht.

 • Vertrouwelijkchevron-upChevron up

  Bellen kan ook anoniem. Artsen, verpleegkundigen, psychologen en maatschappelijk werkers werken samen om goede zorg te bieden. Zij houden zich aan hun beroepsmatige geheimhoudingsplicht en zullen informatie niet zonder jouw toestemming delen.

Welke hulp bieden wij?

arts_paula

Medische hulp

Een arts kan je onderzoeken of behandelen om een besmetting met hiv, een SOA of een ongewenste zwangerschap te voorkomen.

Tips van de arts

Tips van de psycholoog

psycholoog_iva

Psychische hulp

Bij het Centrum Seksueel Geweld kun je hulp krijgen om een ongewenste seksuele ervaring te verwerken. Als jij dat wil kunnen wij je in contact brengen met een psycholoog

politieagent_tom

Juridische hulp

Als jij dat wil kun je ondersteuning krijgen bij het contact met de politie. Ook medewerkers van slachtofferhulp en gespecialiseerde advocaten kunnen jou bijstaan. Voor hulp van het CSG is contact met de politie niet verplicht.

Tips van de politie

Zij kregen ook hulp van het Centrum Seksueel Geweld

Milan

Milan werd gedrogeerd en verkracht door een date die hij online had leren kennen. Hij belde de dag erna omdat hij bang was voor hiv-besmetting. De CSG-arts kon hem medicatie geven om dit de voorkomen.

Nora

Nora heeft sinds zij als vrouw leeft te maken met discriminatie en scheldpartijen op straat. Een keer liep het uit de hand en is ze door een groep in elkaar geslagen en aangerand. Naast medische zorg heeft het CSG haar geholpen met een advocaat die haar kan ondersteunen bij het doen van aangifte.

Kim

Kim belde onder een valse naam met het CSG omdat haar vriendin haar regelmatig dwong om seks te hebben terwijl ze dat niet wil. Na het gesprek met de telefoniste durft ze dit met haar huisarts te bespreken.

Meer informatie

Veel gestelde vragen over seksueel geweld.

Meer informatie over hulp binnen 7 dagen na seksueel geweld.

Meer informatie over hulp na 7 dagen na seksueel geweld.

Download hier onze LHBTIQ+ brochure.

LHBTIQ+ voor professionals