Langer dan 7 dagen geleden

Ben jij langer dan zeven dagen geleden slachtoffer geworden van seksueel geweld? Dan is het goed om te weten dat het nooit te laat is om professionele hulp in te schakelen. Ook na 7 dagen kan het Centrum Seksueel Geweld je ondersteunen bij het vinden van de juiste hulp in jouw situatie. Zo kunnen we je in contact brengen met de politie en kunnen we je helpen om een arts of psycholoog je vinden.

Op deze pagina:

Hulp na 7 dagen: hoe kom ik in contact?

Als je langer dan een week geleden een ongewenste seksuele ervaring hebt meegemaakt, is het nog steeds belangrijk om hulp te zoeken. Je kunt altijd anoniem en gratis met ons bellen en chatten of je kunt het contactformulier invullen.

Wat is seksueel geweld?

Seksueel geweld is een term die gebruikt wordt voor alle seksuele handelingen die iemand gedwongen moet uitvoeren, ondergaan of zien. Het kan gaan om aanranding, verkrachting of seksueel misbruik. Seksueel geweld wordt ook wel seksuele mishandeling of seks onder dwang genoemd.

Waarom is hulp belangrijk?

Als je seksueel geweld hebt meegemaakt heb je een verhoogd risico op klachten zoals depressie of posttraumatische stressstoornis (PTSS). Hulp kan deze blijvende, negatieve gevoelens en problemen verlichten. Daarom is hulp nooit te laat.

Op deze pagina lees je meer over wat je kunt doen en wat je kunt verwachten na het meemaken van seksueel geweld. 

Veelgestelde vragen

Verkrachting is het seksueel binnendringen van het lichaam onder dwang. Iemand kan je mond, vagina of anus ongewild binnendringen met een penis, vinger of een voorwerp. Dit valt allemaal onder verkrachting.

Aanranding betekent: ongewenst seksueel aangeraakt worden of gedwongen worden geslachtsdelen van iemand anders aan te raken.

Jazeker, ook jongens en mannen kunnen slachtoffer worden van verkrachting. Bekijk de Factsheet Centrum Seksueel Geweld mannen.

Hoe krijg ik hulp?

Als je belt, kunnen we je ondersteunen bij het vinden van de juiste hulp in jouw situatie. We bekijken samen welke hulp je nodig hebt. In het hulpproces dat volgt maak jij zoveel mogelijk je eigen keuzes.

Welke keuzes voor hulp heb ik?

Het is goed om te weten dat er geen vaste volgorde in een hulpproces bestaat. Samen met een CSG-medewerker bekijk jij welke hulp je nodig hebt en kun je een keuze maken in de acties die jij wilt ondernemen.

 • Bellen, chatten of het contactformulier invullenchevron-upChevron up

  Hoe moeilijk het ook is, probeer tijdens kantoortijden te bellen naar ons nummer: 0800-0188. Of neem contact op via de chat. Je kunt ook het contactformulier invullen.

 • Praten met professionals in jouw regiochevron-upChevron up

  Wij verbinden je door naar een CSG-medewerker bij jou in de buurt, met wie je direct kunt praten.

 • Contact met de politiechevron-upChevron up

  Als je ervoor kiest om aangifte te doen, kunnen wij je advies geven en je in contact brengen met de politie.

 • Medische hulpchevron-upChevron up

  Het Centrum Seksueel Geweld kan je adviseren naar een arts te gaan. Met de arts of verpleegkundige maak je verdere afspraken voor medische zorg.

 • Psychologische hulpchevron-upChevron up

  Een CSG-medewerker kan je helpen met het vinden van een gespecialiseerd traumabehandelaar bij jou in de buurt. De hulpverlener of psycholoog kan je verder helpen met het verwerken van je ervaring.

 • Juridische hulpchevron-upChevron up

  Slachtofferhulp Nederland en een slachtofferadvocaat kunnen je ondersteunen bij het contact met de politie en justitie. Je persoonlijk CSG-begeleider kan je met hen in contact brengen. Ook kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een schadevergoeding van het Schadefonds Geweldsmisdrijven

Hulp na 7 dagen

Als je langer dan een week geleden een ongewenste seksuele ervaring hebt meegemaakt, is het nog steeds belangrijk om hulp te zoeken. Je kunt altijd anoniem en gratis met ons bellen en chatten of je kunt het contactformulier invullen.

Ervaringsverhalen

Roos logeerde een paar dagen bij haar neef en zijn gezin. Toen ze uit de douche kwam, betastte hij haar.

Ellen werd verkracht door haar ex-partner. Haar lichaam bevroor, maar ze kwam ook klaar. Ze was in shock.

Na het uitgaan nodigde een vriend zichzelf uit bij Amber thuis. Daar dwong hij haar  tot seks.