Yasmine werd misbruikt door haar stiefvader

'Als mijn moeder niet
thuis was, kwam hij
naar mijn slaapkamer'

Hallo, ik ben Yasmine en ik ben tien jaar. Mijn echte vader ging dood toen ik vier jaar oud was. Ik weet niet zo heel veel meer van hem, maar wel dat hij heel lief was. Toen ik acht was, kreeg mijn moeder een nieuwe vriend. Hij was heel aardig en kwam bij ons wonen. Dat vond ik leuk omdat hij altijd chocolaatjes voor me kocht en omdat mijn moeder blij was. Maar na een paar maanden begon hij raar te doen.

Als mijn moeder ’s avonds niet thuis was, kwam hij bij mij op mijn slaapkamer en ging hij naast me in bed liggen. Dan voelde hij met zijn handen op alle plekken van mijn lichaam. Ik was zo bang dat ik niets deed. Ik ging niet schreeuwen, niet gillen, maar ik bleef gewoon liggen. Ook als het pijn deed. Als hij klaar was, ging hij weer weg. En dan huilde ik stiekem in mijn bed.

Het gebeurde steeds vaker en steeds langer. Maar ik durfde niets tegen mijn moeder te zeggen. Ik wilde haar niet verdrietig maken omdat zij heel verliefd was op haar vriend. En ik wilde haar niet boos maken. Straks zou ze zeggen dat het mijn schuld was. Misschien zou ze dan wel zeggen dat ik niet meer bij hun kon wonen. Waar moest ik dan naartoe?

Het heeft ongeveer een jaar geduurd wat de vriend van mijn moeder bij me deed. Toen is het gestopt. Ik had het verteld aan mijn beste vriendinnetje en zij heeft het aan haar moeder verteld. Die heeft toen hulp ingeschakeld. Mijn moeder was heel verdrietig toen ze het hoorde, maar ze zei ook dat het goed komt. En ze was wel boos, maar niet op mij. Ze zei dat ik niks verkeerd had gedaan, en dat het de schuld van haar vriend was. Haar vriend mocht niet meer bij ons wonen en hun relatie is uit. Daar ben ik blij om.

Bij de politie heb ik alles verteld wat er is gebeurd. Ik hoef nu niet meer bang te zijn dat hij bij mij in bed kruipt. Ik krijg nu hulp van een psycholoog. Daar leer hoe ik me weer fijn en veilig kan voelen.

Heb jij ook zoiets als Yasmine meegemaakt? Dan kunnen wij jou helpen.

Als iemand aan je zit en dat voelt niet oké, dan kun je contact opnemen met het Centrum Seksueel Geweld. Wij helpen iedere dag kinderen die dit meemaken. Je kunt zo vaak met ons bellen of chatten als je wilt. Dit is gratis en je hoeft je naam niet te zeggen. Ook als je niet zeker weet of je seksueel misbruik hebt meegemaakt, mag je contact met ons opnemen. Wij zijn er om jou te helpen! Ook nu, tijdens corona, zijn wij voor jou bereikbaar.

Iva is een psycholoog die gespecialiseerd is in het helpen van kinderen die seksueel misbruik meemaken. Zij geeft jou tips over wat je kunt doen als jij dit meemaakt.

Tips voor jou