Bel 0800-0188
Gratis (en anoniem)
Chat met CSG
Gratis (en anoniem)

Floor werd misbruikt door haar buurjongen

'Mijn buurjongen zei dat
het ons geheim was'

Hoi, ik ben Floor en ik ben negen jaar. Mijn buurjongen paste altijd op mij en mijn zusje. Hij is al veel ouder dan wij, want hij heeft al een scooter en zo. De eerste keren waren heel erg leuk en gezellig en we deden leuke dingen met elkaar. Maar daarna niet meer.

Op een avond liet hij zijn piemel aan mij zien. Daar was ik van geschrokken, maar hij zei dat dat niet hoefde. Hij zei dat het normaal was. Dat jongens en meisjes dat bij elkaar doen en dat het zo hoort. Hij zei dat ik zijn piemel moest aanraken. Ik vond dat eng en vies, maar ik deed het toch. Omdat ik bang was dat hij anders boos op mij zou worden en niet meer op mij en mijn zusje wilde passen.
 Toen deed hij zijn piemel weer in zijn broek en zei dat het ons geheim was. Dat niemand het mocht weten omdat mijn ouders anders naar de gevangenis moesten.

Iedere keer als mijn buurjongen kwam oppassen moest ik weer aan zijn piemel zitten. Ik kreeg er buikpijn van. En ik kon niet meer zo goed slapen. Ik dacht de hele tijd aan wat er zou gebeuren als iemand dit geheim zou weten en dat mijn ouders dan naar de gevangenis moesten. 


Op een dag had ik zo’n buikpijn dat mijn juf vroeg wat er met mij was. Ik begon te huilen in de klas en ik mocht met de juf mee naar een apart kamertje op school. Daar vertelde ik over de buurjongen en dat ik aan zijn piemel moest zitten. Mijn juf luisterde heel goed en zei: ‘Je bent het dapperste kind dat ik ken’. En ze zei dat het niet mijn schuld was en dat ik me niet hoefde te schamen. En ze vertelde ook dat mijn ouders niet naar de gevangenis hoefden.

Mijn juf heeft mijn papa en mama gebeld en toen hebben ze ervoor gezorgd dat mijn buurjongen nooit meer op mij en mijn zusje kwam passen. Ik heb nu geen buikpijn meer en ik kan weer goed slapen. Dat komt omdat ik hulp heb gehad van een psycholoog. Zij heeft me geholpen om niet meer bang te zijn.

Heb jij ook zoiets als Floor meegemaakt? Dan kunnen wij jou helpen.

Als een volwassene of een groot kind seksuele dingen met jou doet, dan kun je contact opnemen met het Centrum Seksueel Geweld. Wij helpen iedere dag kinderen die dit meemaken. Je kunt zo vaak met ons bellen of chatten als je wilt. Dit is gratis en je hoeft je naam niet te zeggen. Ook als je niet zeker weet of je seksueel misbruik hebt meegemaakt, mag je contact met ons opnemen. Wij zijn er om jou te helpen!

Goed om te weten:

  • Is het minder dan 7 dagen geleden dat iemand aan jou heeft gezeten? Dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk contact met ons opneemt. Je mag ons dan dag en nacht bellen.
  • Is het meer dan 7 dagen geleden dat iemand aan jou heeft gezeten? Dan staan we voor je klaar van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur.
  • Je kunt met ons chatten op de tijden die hierboven in de button staan genoemd.

Iva is een psycholoog die gespecialiseerd is in het helpen van kinderen die seksueel misbruik meemaken. Zij geeft jou tips over wat je kunt doen als jij dit meemaakt.

Tips voor jou

 

 

De verhalen van Jesper en Yasmine