e-module helpen na seksueel geweld

Hulp van het Centrum Seksueel Geweld

Het Centrum Seksueel Geweld is gespecialiseerd in de hulp aan slachtoffers van seksueel geweld. Bij ons werken verschillende professionals samen om de hulp te bieden die nodig is. Je kunt altijd contact met ons opnemen of een slachtoffer van seksueel geweld naar ons doorverwijzen. Bel 0800-0188 of chat met een van onze professionals.

Over het Centrum Seksueel Geweld

Het Centrum Seksueel Geweld is een plek waar slachtoffers van een nare seksuele ervaring alle hulp kunnen krijgen die ze nodig hebben: forensische, medische en psychische hulp. Bij het Centrum Seksueel Geweld werkt een team van artsen, verpleegkundigen, politie en andere hulpverleners samen om slachtoffers van aanranding en verkrachting specialistische zorg te geven.

Het Centrum Seksueel Geweld…

  • is het enige gespecialiseerde centrum in Nederland voor acuut seksueel geweld;
  • is een samenwerkingsverband tussen ziekenhuizen, GGD, GGZ, politie en Slachtofferhulp Nederland;
  • is operationeel in 16 regio’s, verspreid over heel Nederland;
  • wordt gefinancierd door de overheid en gemeentes;
  • baseert haar werkwijze op wetenschappelijk onderzoek;
  • werkt aan de hand van specifieke kwaliteitscriteria voor slachtoffers van acuut geweld.

Hulp aan slachtoffers van seksueel geweld was in Nederland erg versnipperd. Voor medisch onderzoek, vaccinaties, psychische hulp, de mogelijke aangifte of andere hulpvragen moest je na een aanranding of verkrachting telkens op een ander adres zijn. Met de komst van het Centrum Seksueel Geweld hoeft dat niet meer; hier krijgen slachtoffers alle hulp die ze nodig hebben.

Nederland telt 16 locaties van het Centrum Seksueel Geweld, verdeeld over het land. Dit betekent dat elk slachtoffer van aanranding of verkrachting binnen een uur bij een van de locaties terechtkan. Kijk op het kaartje hiernaast voor de locaties.

Het Centrum Seksueel Geweld is er voor iedereen die een nare seksuele ervaring heeft meegemaakt, ongeacht leeftijd, genderidentiteit of seksuele voorkeur.

Slachtoffers die een afspraak hebben bij het Centrum Seksueel Geweld, krijgen gepaste hulp.  Deze plaat is gemaakt voor kinderen en geeft een goed beeld van de werkwijze van het CSG.

Contact met het Centrum Seksueel Geweld

Heb je vragen, advies nodig of wil je iemand doorverwijzen? Neem dan contact op met het Centrum Seksueel Geweld.