e-module Herstellen na seksueel geweld

Waarom is hulp belangrijk?

Als je seksueel geweld hebt meegemaakt, heb je een verhoogd risico op klachten zoals depressie of posttraumatische stressstoornis (PTSS). Hulp kan deze blijvende, negatieve gevoelens en problemen verlichten. Daarom is hulp nooit te laat. Het Centrum Seksueel Geweld is gespecialiseerd in de hulp aan slachtoffers van seksueel geweld. Bij ons werken verschillende professionals samen om jou de hulp te bieden die je nodig hebt.

Verderop in deze e-module lees je welke vormen van therapie mogelijk zijn.

Over het Centrum Seksueel Geweld

Het Centrum Seksueel Geweld is een plek waar slachtoffers van een nare seksuele ervaring (online of offline) alle hulp kunnen krijgen die ze nodig hebben: forensische, medische en psychische hulp. Bij het Centrum Seksueel Geweld werkt een team van artsen, verpleegkundigen, politie en andere hulpverleners samen om slachtoffers  specialistische zorg te geven. Het CSG heeft zestien locaties verspreid over heel Nederland. Zo is er altijd een CSG bij jou in de buurt.

Hulp aan slachtoffers van seksueel geweld was in Nederland erg versnipperd. Voor medisch onderzoek, vaccinaties, psychische hulp, de mogelijke aangifte of andere hulpvragen moest je na een aanranding of verkrachting telkens op een ander adres zijn. Met de komst van het Centrum Seksueel Geweld hoeft dat niet meer; hier krijgen slachtoffers alle hulp die ze nodig hebben.

Nederland telt 16 locaties van het Centrum Seksueel Geweld, verdeeld over het land. Dit betekent dat je binnen een uur bij een van de locaties terechtkan. Kijk op het kaartje hiernaast voor de locaties.

Het Centrum Seksueel Geweld is er voor iedereen die een nare seksuele ervaring heeft meegemaakt – online of offline, en ongeacht leeftijd, genderidentiteit of seksuele voorkeur.

Als je hebt gebeld met het Centrum Seksueel Geweld en je hebt er een afspraak, dan krijg je de hulp die bij jou past. Deze plaat is gemaakt voor kinderen, maar geeft een goed beeld van wat je kunt verwachten.

Welke hulp is mogelijk na het meemaken van seksueel geweld?

Welke hulp kun jij krijgen na het meemaken van een nare seksuele ervaring? Gerda van het Centrum Seksueel Geweld vertelt je er in deze video meer over.

Contact met het Centrum Seksueel Geweld

Heb jij een nare seksuele ervaring meegemaakt en heb je hulp en/of advies nodig? Bel of chat dan anoniem en gratis met het Centrum Seksueel Geweld, of vul het  contactformulier in.