Onderzoek naar het CSG-programma Watchful Waiting

Informatiebrief voor deelnemers

Het Centrum Seksueel Geweld (CSG) heeft het programma Watchful Waiting ontwikkeld. Dit online programma kan worden gebruikt door mensen die seksueel geweld hebben meegemaakt en hiervoor contact hebben opgenomen met het CSG. Het CSG doet onderzoek naar de ervaringen van gebruikers van het programma.

Wat is het doel?
Omdat het programma nieuw is, zijn we benieuwd naar de manier waarop jij het programma gebruikt en ervaart. We willen je vragen of we jouw gegevens uit het programma mogen gebruiken voor dit onderzoek. Goed om te weten: jouw gegevens blijven hierbij anoniem. We gebruiken dus niet je naam, e-mailadres of andere informatie die terug te leiden is naar jou.

Welke gegevens worden verzameld?
Als we jouw anonieme gegevens mogen gebruiken, dan verzamelen we informatie over hoe jij het programma hebt gebruikt. Bijvoorbeeld:


  • Hoe lang je het programma hebt gebruikt.
  • Welke informatie je hebt gelezen.
  • Welke modules je hebt gevolgd.


Ook kijken we of je in chatgesprekken met je casemanager hebt laten weten wat je van het programma vindt. Als laatste noteren we je leeftijd.

Wat doen we met jouw gegevens?
Jouw anonieme gegevens gebruiken we voor onderzoek dat in 2023/2024 wordt uitgevoerd door een casemanager van het CSG. Het onderzoek maken we niet openbaar. Dat betekent dat de onderzoeksinformatie alleen binnen het CSG wordt gebruikt. Als het onderzoek klaar is, dan verwijderen we alle gegevens.

Toestemming stoppen
Als je je op een later moment bedenkt, en niet meer mee wilt werken aan het onderzoek, dan kun je dat laten weten aan je casemanager of bij de onderzoeker via friesland@centrumseksueelgeweld.nl. We gebruiken jouw gegevens dan niet meer voor het onderzoek. (Onze onderzoeker werkt in Friesland, vandaar dat mailadres).

Dankjewel!
Door mee te werken aan dit onderzoek help je ons bij het steeds beter maken van het Watchful Waiting programma. Dankjewel daarvoor!